Propers concerts

15 de maig 2013

Festival Realitats Tarragona


Festival Realitats Tarragona

Dv. 17/5/13 – 22 h - SALA ZERO - Esponja • Les Sueques • Sanjays
Ds. 18/5/13
– 22 h - SALA ZERO - Dulce Pájara de Juventud • Lucius Works Here • Núria Graham

La ciutat de Tarragona acollirà els propers dies 17 i 18 de maig una mostra de les noves apostes musicals dels principals segells de música independent de Catalunya en el marc de la primera edició del Festival Realitats Tarragona, una iniciativa del festival PALMFEST i de la promotora Vòrtex Produccions destinada a oferir al públic tarragoní un tast dels nous valors de l’escena independent catalana.

El Festival Realitats Tarragona tindrà lloc a la Sala Zero (Sant Magí, 12) i comptarà amb la participació de sis rellevants segells independents catalans que presenten les seves propostes amb format competitiu, de manera que els dos grups escollits com a guanyadors del certamen per part del públic i del jurat seran seleccionats directament per a participar en la propera edició del festival PALMFEST (L’Hospitalet de l’Infant, 11-13 de juliol).

Aquesta primera edició del Festival Realitats Tarragona comptarà amb la participació de Dulce Pájara de Juventud (Bcore), Esponja (Mama Vynila), Les Sueques (El Genio Equivocado), Lucius Works Here (Foehn), Núria Graham (Lizard Queen) i Sanjays (Bankrobber) En definitiva, sis joves formacions que es donaran cita a Tarragona amb l’objectiu de demostrar el gran estat de forma pel qual travessa l’escena independent catalana.

El públic d’aquest petit festival tindrà un paper protagonista, ja que la seva opinió serà determinant en els resultats de la part competitiva. Els resultats de les votacions, conjuntament amb les d’un jurat format per músics, promotors i periodistes musicals, permetrà a les dues millors bandes prendre part a la vuitena edició de PALMFEST, el festival de música independent per excel•lència a la Costa Daurada. Així mateix, el Festival Realitats comptarà amb un premi especial del públic, que portarà un tercer grup a tocar en el cicle Cultura de Carrer, que tindrà lloc al mes de juliol a Tarragona. La participació del públic en les votacions del Festival Realitats serà recompensada amb la possibilitat de guanyar abonaments per al propi PALMFEST, descomptes en els abonaments i d’altres obsequis.

Dulce Pájara de Juventud (BCore)
Amics des del jardí d'infància, els membres de Dulce Pájara de Juventud són del Baix Llobregat i aposten per les cançons èpiques i psicodèliques a parts iguals. Penseu en Flaming Lips, Mercury Rev, Deerhunter, Arcade Fire o Pixies i sabreu de què va el seu disc homònim, gravat per Santi Garcia.

Esponja (Mama Vynila)
Esponja ofereix la mà per portar el públic per paisatges malaltissos en un psicòtic viatge del qual potser no voldran tornar. No és música per tararejar, ni per cantar a la dutxa ni per acompanyar l'estona passada en un ascensor. Hypervigil, el primer disc d'aquest trio de Barcelona, és un viatge als inferns i paradisos particulars. Diuen que fan shoegaze, però per energia s'apropen al noise-rock i el punk-rock dels 80 i 90.
Les Sueques (El Genio Equivocado)
Des del seu debut, el 2011 al Moog, Les Sueques no han parat de tocar: PopArb, FiM, Heliogàbal, Sidecar... El primer disc de la Blanca, la Tuixén, la Raquel i el Pau (bateria també de Tokyo Sex Destruction) té reminiscències de les riot girls, de The Fall, de la Velvet i de l'indie dels 80 i 90. Sorolloses o íntimes, les seves cançons són de tempos lents, guitarres punxegudes i cadències pesades.

Lucius Works Here (Foehn)
Amb Lucius Works Here, la DJ Shakira s'asseu darrere el laptop per emprendre un viatge introspectiu i de producció austera en el qual utilitza melodies austeres -conjugades amb sampler- gravacions de camp i monòlegs extrets de pel•lícules europees. Pequeño almanaque espacial (2013) és el seu segon àlbum. Electrònica paisatgística, amb aspiracions acústiques i plena d'harmonia interna.

Núria Graham (Lizard Queen)
Aquesta vigatana, d'arrels irlandeses i basques, té només 16 anys. Ningú ho diria escoltant la seva veu, que té clares inflexions soul i negres malgrat sonar sobre l'únic acompanyament d'una guitarra acústica. Amb una altra producció podria recordar St. Vincent o Björk. Diuen que els seus directes deixen tothom astorat; que ningú parla, ni tan sols quan afina la guitarra.

Sanjays (Bankrobber)
Psicodèlia frenètica per no parar de ballar, riffs luxuriosos que es colen entre els hi-hats, surrealisme àcid, tres veus que s’entrellacen descaradament, sensualitat i hedonisme són els ingredients de Sanjays, sextet gironí que el 2012 es va estrenar discogràficament amb Laboratorium, un disc produït per Jaume Pla, Mazoni.

-----
Entrades (abonaments):
Atrapalo
Shiva Records (Tarragona)

Preu: Entrada de dia: 8 euros / Abonament: 12 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada